10. Bokreflektion: Min tid i himlen / Richard Sigmund.

MIN TID I HIMLEN / Richard Sigmund: Bokreflektion

Originaltitel: My time in Heaven

Detta är ännu en i raden av kristna böcker som handlar om en person som säger sig ha varit i himlen. Semnos förlag som har svensk copyright skriver: ”Min tid i himlen är en av de mest detaljrika vittnesbörden om himlens verklighet som någonsin getts ut”. Frågan är om detta vittnesbörd är sant och trovärdigt? För det första så tror jag att en kristen inte behöver något mer bevis eller någon ny uppenbarelse utöver det bibeln ger i dessa frågor.

The Berean library har skrivit en kort artikel om denna bok och varför det inte behövs någon ny uppenbarelse och varför vi skall pröva böcker och berättelser som denna.

http://thebereanlibrary.com/archives/3018

Kort beskrivning: ”Efter en fruktansvärd bilolycka förklarades Richard Sigmund död av läkarna”. Åtta timmar senare för Gud honom mirakulöst tillbaka till livet och han fick uppleva ett omedelbart helande. Under dessa timmar lät Gud honom få uppleva himlens underbara verklighet. Gud sände tillbaka Richard med ett uppdrag….

Jag har gått igenom boken sida för sida, och valt att ta med den informationen jag fann väsentlig med inslag av egna kommentarer.

Jag har använt mig av den svenska översättningen vilket gör att det finns risk att vissa nyanser missas eller att det finns översättningsfel, men det ansvaret får förlaget ta.

Jag har även lyssnat igenom en radiointervju med Richard från Sid Roth Radio Show från nov. 2006 (osäker på detta datum då det inte är tydligt skrivet på nämnda site. Richard var dock 62 vid denna intervju enligt honom själv.) Där jag jämför vad som sägs med boken. En viktig nyckel i att bedöma hur trovärdig en berättelse är, är bl a att syna detaljerna. Dessutom har författare till denna typ av böcker eller som rör sig i vissa karismatiska kretsar en förkärlek till sin egen roll. De betonar väldigt ofta vilken viktig uppgift de själva har samt vilken viktig uppenbarelse de har fått att förmedla. Av någon anledning hamnar de ofta själva i centrum även då de har en hög bekännelse till Gud.

 

BOKREFLEKTION:

Denna händelse skedde i oktober 1974.

Inga uppgifter om läkares eller sjuksköterskors namn ges. Inga uppgifter om i vilken stad eller på vilket sjukhus detta utspelar sig ges. Vilket gör att det blir svårt att kontrollera vissa källor.

Så frågan är om denna bok är en ny uppenbarelse? Ger den kristna ny information som vi inte kände till och som inte kan bekräftas eller verifieras utifrån bibeln? Pröva själv! Jag hävdar detta.

s.10-12

Här skriver han att Abel var den första människan som kom till himlen?

Människor i himlen verkar veta när någon är på väg dit innan de har anlänt.

s.16

Det finns gräs och blommor i himlen.

s.17

Det fanns moln på himlen i himlen, men i själva verket var människor och änglar som sjöng i skyn. Det fanns en park med bänkar av guld, hundratals meter höga träd, ett träd som var tiotals kilometer i omkrets, ett diamantträd.

s.18

Richard åt frukt som smakade som honung och päronjuice.

s.22

En viss text stod i karmosinrött. (Wikipedia: är en röd färg som ursprungligen framställdes av kermeskorn från kermeslus) Han har goda färgkunskaper!

s.23

Folk svävade i luften En del flöt under ytan i en sjö, eller gick på vattnet, kunde andas under vattnet och en del flöt på ytan.

s.25

Richard träffar en flicka som såg ut att vara i åttaårsåldern. De kände igen varandra. Hon hade gått bort i cancer. (Hur gammal var hon då, hon borde ju ha varit ganska liten när de träffades på jorden?)

Hon började prata med Richard och visade att hon hade fått nytt hår, då hon hade tappat sitt originalhår. (Här är det första tillfället Richard pratar med någon vid detta himlabesök)

s.26

Hon började sjunga för Richard. Hennes talang var större än någons på jorden.(?)(Så han har en sådan bred musikalisk kunskap att han kan bedöma detta?)

Han träffade fler talangfulla barn och varje barn hade större talanger än någon vuxens talang på jorden.(?)

En pojke spelade på ett piano. Det lät som Bach, Brahms, Beethoven.(Han blandar bland de olika musikaliska tidsepokerna?;)

Tonerna från pianot hördes i hela himlen? (Hur visste han det?)

s.27

En annan pojke målade och berättade för penseln vilken färg han ville ha?

Några barn som såg ut som nyfödda kunde prata.(?)

s.28

Det fanns en barnkammare med barn som såg nyfödda ut. Märkligt nog växte de upp oerhört snabbt. (Uppenbarligen då han endast var ”död” i åtta timmar?) (Men vad är det som gör att du slutar växa, är det när du uppnår en viss ålder? För Richard hävdar ju att det fanns barn i himlen)

Richard såg många barn som lekte, och det verkade viktigt att de fick vara barn.(?)

I himlen fick alla barn en perfekt barndom.(?)

Han beskriver olika lekar som barnen gör, bl a någon sorts längdhopp. Långa lufthopp.

s.29

Barnen sprang snabbare än hästar på jorden. Hästarna som fanns där kunde tänka och tala.(?)

De lite äldre barnen gick i skolan. Barnen har högre intelligensnivå där.

Richard fick inte veta vad de undervisades i, men de lärde sig saker som genier här på jorden inte förstår.(?)

s.30

Richard såg en del barn som hade blivit äldre, men han vet inte hur snabbt de växte upp.

Richard fick inte prata med något barn förutom den ”åttaåriga” flickan. Det fanns ett syfte med det, men Richard minns inte vad det var.(?)

s.31

På en gata fanns det fantastiska hus, där missionärerna bodde.

s.32 Han visste att vissa hade varit missionärer i modern tid.

Missionärernas belöning var stor. (Vem räknas som en missionär? Är det utefter hur långt du har åkt iväg?)

Änglarna berättade en historia för Richard angående en fattig kvinnlig missionär som var känd för att ge till de fattiga. Nu hade hon fått ett hus som var gjort i pärlemor och formats av änglarna som belöning.(?)(Här pratar änglarna med Richard)

s.33

Folk i himlen känner igen Richard. Utan att han känner igen dem.(?)

s.34

Husen hade stora verandor med pelare och valvportar. Det verkade inte finnas några spikar. Han såg onyx som var genomskinlig, den var som av glas.

Richard såg flera stora städer.

s.35

Det var som hela himlen var full av höga byggnader

Han umgicks med Jesus större delen av tiden hädanefter.

s.36

Detta hus var inte så stort som vissa av de andra, men det var större än vita huset.(?)

(Han verkar ha en väldigt god bedömningsförmåga för mått och rymd, som vi vidare skall se.)

Richard träffar sin farfar och farmor.

Farfar såg ut att vara i 30 årsåldern, när han dog var han 97!

De pratar med honom och visar var hans hem är. (Enligt Sid Roth intervjun fick han inte prata med sin ”Grandfather”? Frågan är om han menar sin farfar eller morfar här?) (Det är i alla fall den andra personen han pratar med, änglarna inte inräknade)

OBS! Nu börjar Richard att räkna upp fler namn på olika personer och predikanter som han möter i himlen. Det är ett sätt att indirekt säga att de tillhörde Gud och då blir ju även indirekt deras undervisning och ministry godkänt. Det är ett manipulativt sätt att få folk att bli positivt inställda till vissa personer i detta fall en del kontroversiella helandepredikanter.

Richard såg evangelisten Jack Coe sr. (Kontroversiell helandepredikant som uteslöts ur Assemblies of God 1953.) (I radiointervjun med Sid Roth säger Richard att han träffade honom som ung och båda två talar positivt om honom. Vid denna tidpunkt i intervjun nämner Richard att han började predika inför stora folkmassor vid sju års ålder!)

Länk: http://www.deceptioninthechurch.com/quotes.html#Coe

           http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Coe

s.37

Richard såg evangelisten William Branham talandes med Herren.(?)

(Richard bekräftar detta i radiointervjun med Sid Roth där han talar positivt om hans tidiga ministry och bekräftar att han är i himlen.)

William Branham var även han en kontroversiell helandepredikant (Latter rain), för att inte säga extremt kontroversiell.

http://www.deceptioninthechurch.com/quotes.html#Branham

http://letusreason.org/Latrain4.htm

Richard såg stora predikanter som var ute och uppmuntrade folk och berättade om himlens stora under.

s.38

En kvinna väver en gobeläng som hängde i luften. Hon gav ett garnliknande material vissa anvisningar, vilket detta material följde.

s.39

Folk berättade om löften de hade fått på jorden som infriades sedan, i detta fall Richard:s morfar!

Hans morfar pratar om honom att han skulle få bli till välsignelse för sin generation.

Richard träffar hans morfar, mormor, och sina morfars bröder samt deras familjer.

(Här får Richard åtminstone höra hans morfar prata!)

Richard får träffa fjorton änglar. Jesus berättade att dessa skulle vara med när han behöver dem.

Han berättar att han senare i livet skulle få hjälp av dessa vid flera tillfällen.

Änglarna lade armarna om Richard?

(Här känner alltså Richard änglarna fysiskt?)

s.41

Richard blev visad till salen för festmåltiden. Salen var ca 20 mil lång?

s.44

Mycket detaljer: Änglar som var 8-9 meter långa, som skrev i böcker med gyllene vingpennor som var ca fem meter långa och vars bläck aldrig tog slut. Bilder i olika böcker som föreställde historien om våra liv, skapades innan något av det hade hänt. (Psalm 139:16) (Kan verkligen allt vara förutbestämt?)

s.45

Citat ”När vi ber om morgondagen eller det som skall hända, är det för att Gud har en välsignelse i beredelse för oss som djävulen vill ta ifrån oss. När vi ber uppriktigt gör bönen det möjligt för Gud att gå in i våra morgondagar och lägga en fälla för djävulen och se till att våra välsignelser finns där i precis rätt tid. Detta var något som Herren berättade för mig när jag var i himlen” (?)

(Jag har i alla fall inte hört talas om detta förut?)

Richard blir förd till universums kant, och såg hela universum som en stor spiral.(?)

s.47

Richard var inne i en affär som innehöll kläder som var exakt vad jag skulle behöva i himlen. Han hade sin egna avdelning.(?)

Han såg att hus byggdes på flera platser där både änglar och människor arbetade.

s.49

Richard blev förd till en byggnad som innehöll Guds kunskap.

En man som Richard pratade med inne i byggnaden hade varit där i två årtusenden, och bara kommit till sidan 2, trots att ens intellekt stimuleras automatiskt.(?)

(Ännu en person som Richard pratar med, minst den tredje i ordningen?)

FRÅGA 1: Vid det här laget har Richard talat med ett antal ”döda” personer och förmedlat detta vidare via denna bok. Vad säger ordet om detta?

s.50

Richard nämner att det finns stora universitet i himlen och många av dessa.Människor undervisades i ett college av änglar och andra (bättre utbildade?) människor. De undervisades i alla ämnen, även i sång. (Varför skall de undervisas i detta, när de fick denna talang naturligt vilket han nämnde i början av boken?)

Dessa universitetsbyggnader verkade vara 1-2 km långa och lika höga. De kunde rymma hundratusentals människor. Han såg klassrummen som var stora som aulor när han gick förbi.

Han hörde allt som sades, människor prisade Gud, och många av Guds hemligheter blev uppenbarade.

s.52

Richard berättar om minnesmärken som fanns överallt som ett märke över de segrar Guds barn hade vunnit på jorden.

Ex. Minnesmärke över ett möte Billy Graham hade lett i södra Kalifornien.(?)

Smith Wigglesworths minnesmärke. Richard pratade inte med Smith, men han hejade på Richard.(?) Och han hörde hur han pratade med några andra om Gud. Eftersom han inte behövde be för några sjuka människor pratade han med de nyanlända som läst hans böcker och hört honom predika.

FRÅGA 2:Hur kan det finnas nyanlända, när uppståndelsen och uppryckandet inte har skett ännu?Hur kan det överhuvudtaget finnas människor i himlen innan uppståndelsen, uppryckandet och domen? Åker de tillbaks till jorden på ett övernaturligt sätt innan uppståndelsen sker för att därefter uppryckas? Detta är en ganska svår teologisk fråga.

(Det finns vissa undantag i bibeln, men det är när Gud väljer att ta upp någon direkt till himlen utan att denne person har dött. Ex. Elia och Mose)

s.53

Richard skriver här att han fick veta av änglarna som var med honom att det finns vissa saker som Gud värdesätter högt: Någon som är helt sann och ärlig bl a. (Desto viktigare att själv vara det då.)

Han går förbi en ingång till ett icke färdigbyggt hus där det stod ett namn ingraverat ovanför ingången: Paul och Judy Hegstrom.

s.54

I biblioteket i Hegstroms hem (Uppenbarligen var biblioteket i huset färdigbyggt?)

säger Jesus att de böcker som finns där skrevs av hans Ande vid tidernas begynnelse.

Paul Hegstrom fick uppgiften att skriva dem på jorden när han var där?

Jesus berättar att Richard skall få träffa honom senare. Och när han gör det , så ska han säga till honom att det ännu finns mycket att göra och att han har bråttom? (Varför säger inte Jesus detta själv?)(Här pratar Jesus med Richard.)(?)

s.55

Richard träffar en gammal vän som dött i en bilolycka många år tidigare. Han blev förvånad över att se honom där då han inte visste att han omvänt sig.

s.57

Talanger fördubblas miljoner gånger i himlen.

Richard ser Johann Sebastian Bach spela på en orgel som hade toner som inte finns på jorden.

(Han var uppenbarligen lik sig själv från de målningar som finns? Hur skulle Richard annars känna igen Bach?)

s.58

När man lämnar himlen förlorar man förmågan att förstå vissa av de saker man har hört sägas där.

s.59

Det verkar som att man kan tala alla mänskliga språk och dessutom himlens eget språk.

Det finns affärer i himlen, men de är unika affärer som är gjorda speciellt för den som går in genom dörren. Det fanns en juvelerarbutik med diamanter som representerade en särskild kvinna i en mans liv.(?)

s.60

I en samlingslokal satt tusentals kvinnor och sydde utan nål och tråd. Tygerna formade sig efter vad kvinnorna sa till dem. (Ingen direkt jämställdhet här i alla fall?;)

Kläderna ser olika ut. Några hade klargula kläder någon annan helt vita. Några hade samma slags kläder som här på jorden fast mer exklusiva?

s.61

Det finns center där människor kunde få veta när en älskad var på väg till himlen.

Richard fick vara med vid ett sådant ”landningstillfälle”. Han kände övernaturligt att det var en pastor som hade tjänat sin kyrka i många år.

s.62

Det finns balkonger i himlen där man kan se det som händer på jorden.(?)

s.66

Richard pratar om att han ville se en byggnad som innehåller de mirakler som våra kroppar behöver på jorden.

s.68

Levande statyer.

s.69

Jesus har utvalt Richard att berätta om denna platsen som heter himlen? (Räcker inte bibeln?)

s.72

Richard stod inför en exakt kopia av Förbundsarken? (Hur vet han hur den såg ut?)

Han skriver vidare att han på jorden hade haft ett väldigt mäktigt möte med Gud då han fördes upp till himlen. (Antagligen vid ett annat tillfälle?)

Han blev förd till en plats med många träd.

Många kände igen Richard han fick känslan att de hade träffats på ett väckelsemöte.

s.73

Richard träffar en liten pojke i sexårs åldern som han hade träffat förut, han hade varit lam då men kunde gå efter att ha fått förbön. Pojken sa att han precis hade kommit till himlen.

Han blev förd till en amfiteater med en sorts bioduk.

Han skriver att han har varit här förut.(?) Då när han hade varit på jorden hade han befunnit sig i ett krig med den onde. När han togs upp till denna plats förra gången fick han uppleva en frid som gjorde att hans problem försvann.

s.75

Richard börjar sväva och han såg Guds tron.

Han såg berg som måste ha varit femtiotusen meter höga med snö som aldrig smälte.

Han färdades i vissa transportmedel som svävade som båtar i skyn gjorda av trä och metall.

s.76

Richard blev förd till Guds härlighets hav. Det verkade inte ha någon botten och var kristallklart.

Det var miljontals människor i vattnet. En man hade byggt ett slott av stenar på havsbotten?

(Så det fanns en botten på vissa ställen?)

Det fanns även transportmedel på vattnet. De såg ut som båtar. Det fanns även transportmedel på land.Det fanns flera städer i himlen.

s.77

I himlen är Jesus överallt.

s.78

Richard är i en hörsal där Jesus tillkännagav att han skulle födas av en jungfru.

s.81

Richard såg flera nivåer i himlen.

På ett övernaturligt sätt fick han reda på att det fanns andra kontinenter, öar och världshav.

Himlen verkade som en väldigt stor planet.

s.82

Av någon anledning fick Richard prata med endast några få människor.

Människor mognar i olika takt i himlen.

Han undrar var timret till byggnaderna kom ifrån? För inga träd hade någonsin huggits ner i himlen.

Vem gjorde teglet ex.? Diamantträden hade skapats innan jorden skapades.

s.83

Det fanns fåglar som sjöng ”Amazing grace”.(?)

Richard kunde tala alla språk + himlens språk.

Det fanns människor där som inte hade dött än.(?) (Vad menar han här?)

Han hade många frågor som han inte fick svar på.

s.86

Richard fick se tidvattensvågen: Guds sista stora handlande.

 1. Guds sista stora handlande kommer att ske på avlägsna platser, dag och natt.
 2. Tecken och mirakel kommer att förekomma oftare.
 3. Fysikens lagar kommer att tänjas så att mirakulösa ting kan ske.
 4. Tidens lagar kommer att uppenbaras för människan.
 5. Människans kunskap kommer att bli större och inte baseras på jordiska ting.
 6. En sjufaldig tidvattensvåg, kommer att flöda på avlägsna platser.
 7. Guds folks medvetande kommer att öka dagarna och veckorna innan han återvänder.

Många kommer att vara delaktiga i denna väckelse. Som är inledningen till Kristi återkomst.

I radiointervjun med Sid Roth berättar Richard om de sju tecknen (som Jesus nämnde för honom) som skall ske innan hans återvändande. Jag vet inte om detta är samma tecken som han nämner i boken, men det lät så i radiointervjun?

 1. Jesus skall röra vid barnens hjärtan och folk skall lyssna på dem. Gud skall välsigna tonåringarna.
 2. Gud skall röra kyrkan. Folk skall söka Gud och dras till kyrkorna/Guds hus.
 3. Good old fashioned Holy Ghost preaching.(?)
 4. Folk skall börja lyssna på predikanterna och bli brinnande i anden. Gud skall rena predikostolen.
 5. Det skall bli så att en del kyrkor skall vara öppna dag som natt.
 6. En stor väckelse av mirakler, (signs and wonders) skall ske.
 7. En stor väckelse bland judar skall bli verklighet.
 8. Guds hus skall få resurser. (Han nämner inte vilken sorts resurser, men jag tolkar det som ekonomiska)
 9. Stor dom över nationerna.
 10. Efter uppryckandet kommer The National Guard att kontrollera olika områden. Terrorism blir no 1 concern.

s.87

Richard ser Abrahams arena stor som en fotbollstadion fast hundra gånger större. Där såg han alla de löften som uppfyllts genom och på grund av Abraham.

s.88

Inga böner förblir obesvarade – inte ens felaktiga böner.(?)

FRÅGA 3: Vad står det i Jakobs brev, kap.4?

Det finns enorma sädesfält i himlen som rör sig i vinden. Övernaturliga tillgångar.

Richard berättar om hur hans farfar fick en rekordskörd på en ”tiondeåker” med ett vete som var många gånger högre än vanligt vete. Det var den sortens vete han såg där i himlen.

Han såg många fruktträd.

Citat: ”Det finns även en bank i himlen. Så här fungerar den: Varje gång du ger något antecknas det i himlen. Änglarna går genom dörren och får gyllene mynt och tar med dem till jorden. Dessa mynt är sådant som vi behöver på jorden. Detta är övernaturliga finanser”.(?)

FRÅGA 4: Var i bibeln står detta?

Richard ser övernaturliga varelser som såg ut som liknade hästar. En del hade vingar. De hade övernaturliga förmågor. De kunde gå på luften om de behövde det.

Han såg hästar som var helt vita med eldröda hovar. Femton gånger större än de största hästarna på jorden. (Han verkar som sagt bra på detta med att bedöma mått, höjd, längd och rymd?)

s.89

I boken står det att profeten Jesaja for upp till himlen i en vagn. (2 kung. 2:9-11)?

(Vad står det i originalet?, Det var ju Elia texten syftade på!)

FRÅGA 5: Är det rimligt att göra ett sådant elementärt fel när du är en predikant och dessutom hävdar att du har varit i himlen?

(Not: Förlaget hävdar att detta var ett översättningsfel)

Richard såg övernaturliga djur också. Ett djur som såg ut som en tjur och en kamel med ett hästhuvud.(?)

s.91

Det finns olika styrelser i himlen. De troende har olika uppgifter.

Richard såg minst 70 olika klasser av änglar i himlen.

s.92

Änglarna: Några bar skjortor, några bar byxor, några hade skor.

Deras hår räckte aldrig längre än till öronen? Ingen hade rakat huvud, men några hade skägg?

Några var 10-15 meter långa. Några hade svärd och andra inte. Richard fick reda på att dessa var stridsänglar. (Ny kunskap igen, denna gång om änglar. Inga långhåriga sådana tydligen?;)

s.93

Richard ser andra änglar. Långa och slanka. En av dem hade han sett förut i flera syner som han haft tidigare.

s.94

Richard ser Guds stridsänglar med svärd som såg ut att vara femton meter långa och som brann.

Han hade sett dem förut. Gud hade visat honom dem på jorden. (Han har haft många änglabesök!)

De hade inga hjälmar, men stora sköldar, brinnande svärd, spjut som var runt 30 meter långa.

Richard visste att några av dem kunde säga saker som fick en hel nation att rämna och falla i havet.(?)

s.95

Änglarna färdades med ljusets hastighet. (Så det skulle ta dem ett par miljoner år att ta sig från en galax till en annan då?)

Änglar på en annan plats ger oss visdom. De går till ett bibliotek med Guds kunskap och hämtar visdom som de ger till oss? (Ny kunskap igen……)

s.96

Bara namnet Jesus kan få änglarna att handla för oss.

Richard såg änglar som styrde över vädret bl a.(?)

Han nämner att Gud har sänt änglar många gånger i hans liv. En gång när min fru körde bil såg han en syn av änglar på vackra, vita hästar och de färdades med dem bredvid bilen. Och han hörde dem.(?) En ängel sa:”Jag kan färdas snabbare än du”. Richard:s fru sa att när han berättade detta, att hon hade tänkt: Jag undrar vad som händer om jag kör lite snabbare? Änglarna lyssnade? (Kan änglar detta, lyssna på hans frus tankar?)

s.97

På något sätt visste Richard att det fanns andra klasser av änglar som han inte fick se.

s.99

Richard får se ett jättestort slott svävandes tusentals meter över marken. Han såg ”människor” som verkade vara himmelska varelser som gjorde olika sysslor där.

Herren berättade senare att detta kristallslott var en plats där hans folks hopp och drömmar bevaras.

s.101

Richard är i tronbyggnaden inför Gudst tron. Största byggnaden i himlen. Såg ut att vara tusentals kilometer bred och många kilometer hög. (Han verkar ha talang för att bedöma olika längd, höjd, rymd och bredd som sagt?)

FRÅGA 6: Vore intressant att få reda på hur Richard bedömer alla dessa längder och höjder?För han bör ju ha haft något slags fågel eller snarare satellitperspektiv, eller?

s.102

Överallt fanns det pelare. De var oerhört höga och såg ut att vara tusen meter breda.

Tronen såg ut att vara över 200km hög.(?)

s.103

Tronen var gjord av något himmelskt material. Något hände med Richards ögon så att han kunde se dessa ting.

Gud bodde i en eld av härlighet.

s.104

När Richard kom närmare tronen såg han ett område med räcken. Det fanns tre nivåer av räcken. Människor fick inte gå förbi dessa.

s.105

Han fick inte se Gud klart och tydligt, utom en av hans fötter? Hans fot verkade lika stor som hela Amerika.(?) Det var det intryck han fick. Ett försök till beskrivning.

(I radiointervjun med Sid Roth, säger han att han fick se hans tå också, som såg ut att vara lika stor som delstaten Kentucky?)

FRÅGA 7: Helt seriöst! Hela detta stycke är så befängt, att det är pinsamt att det finns kristna förlag som ens distribuerar en bok som denna! För att kunna bedöma miljontals av kvadratkilometer bör du ha ett perspektiv som gör att du blir förd ganska långt upp i tronsalen. Vilket i sig inte är särskilt troligt. Är det rimligt att han ser Guds fot och hans tå? Vad säger ordet om detta?

s.106

Jag såg att människor i himlen inte nödvändigtvis fick se Gud med en gång. Ibland fick de vänta lång tid.

s.108

Ett rökmoln från Guds härlighet omgav Richard. Detta var hans smörjelse.(?)

s.109

Richard har audiens hos Jesus. Han hade rödbrunt skägg. Ärr på ansiktet och på halsen-öppna sår som inte hade läkt. Han hade även ärr på fötterna.

Jesus sa att han hälsade på Richard när han var barn.

Richard skriver vidare att när han var sju år såg han Jesus komma ner på en gyllene stege.

När han var fyra fördes han upp till himlen vid ett besök hos hans farfar.

(I Radiointervjun säger Richard att han blev pånyttfödd när han var sju?

Så han blev förd till himlen innan han var frälst, men han kan ju ha hävdat att han var ett barn då.)

FRÅGA 8: Så när blir ett barn ansvarig för sina egna handlingar? Någon gång mellan fyra och sjuårsålder tydligen utifrån en tolkning av Richards berättelse i denna bok.

Hans farfar var god vän till evangelisten Billy Sunday. (Känd evangelist i början på 1900 talet.)

Richard blev uppryckt till Guds tron precis efter att han var på väg att ta en gräshoppa innan han skulle gå och fiska med sin farfar.

Jesus satt på tronen och sa: Drick aldrig alkohol, rök inte och synda inte.(?)

(I radiointervjun med Sid Roth, så var han 7 år vid detta tillfälle, och han lekte med vattenballonger med sin bror vid detta tillfälle, och han satt vid en kulle och hörde en röst.

Ett moln dök upp, och ur molnet kom en stege, och på stegen steg Jesus ner, och

tog tag i Richard:s hand. Och sa: Drick inte alkohol, rök inte, predika evangeliet, be för de sjuka, och döda skall uppväckas. En granne såg detta och undrade vad det var.

Beskriver Richard en annan händelse? Om inte så stämmer inte detaljerna överens här?)

Nu när Richard var på sin himmelska audiens sa Jesus: ”Jag har kallat dig till profet för folken”.

(Exempel på hur viktig hans uppgift var.)

Han sa igen att han var där när han fyra och den onde försökte förgöra Richard.

Som barn hade han fått mässlingen, scharlakansfeber och andra sjukdomar. Doktorn hade gett upp hoppet. Plötsligt fylldes huset av rök. Ur ett moln kom två händer och helade honom.(?)

Jesus sa till Richard. ”Jag vill göra mer genom dig, Richard, jag behöver din hjälp”.

(Otroligt vad mycket han fick uppleva vid ung ålder! Dessutom fick han en sådan viktig uppgift att Jesus personligen talade till honom och ”vädjade” om hans hjälp?)

Tusentals lyssnade på vad han sa till mig.

(Ännu ett exempel på vilken central och viktig roll Richard verkade ha?)

Jesus sa bl a att stora väckelser snart skulle komma i hans kyrka. Han skulle låta väckelser ske på små platser, och Richard skulle få vara på jorden och se dem.

s.113 Richard förs till helvetet.

s.114 Det fanns inga barn där.

Det fanns människor som bönföll Jesus att ta dem därifrån, men han lyssnade inte på dem, för de hade redan fått sin dom? Efter döden får vi en andlig kropp som ser likadan ut som vår fysiska kropp.

Fasor beskrivs där demoner torterar människor.(?)

En man hade en ruttnande arm, det tog hundratals år för den att ruttna. Sedan återställdes den, bara för att börja ruttna igen. En man med ett halvt huvud letade efter den andra halvan?

Det fanns olika grader av bestraffning i helvetet. De människor som straffas hårdast är de som visste mest och inte gjorde vad de borde ha gjort.

s.117

Richard återvänder till himlen.

s.118

Jordens lagar – tyngdlagen och alla andra lagar i universum fanns inte där. Endast Guds vilja styrde.

s.119

Richard gör sitt andra besök i tronsalen.

Han ser en levande staty av Jesus. Den rörde på sig och talade.(?)

Han såg sitt namn och på denna plats stod det Jehovas förbund med den som friköpts av lammet.

Richard blir påmind om det blod som Herren utgjutit och priset han betalat för att friköpa honom.

s.120

Richard såg människor som gick på vattnet och därefter gick han själv ut på vattnet.

s.121

Richard blev förd till en vacker rosenträdgård. Guds favoritplats.

s.122

Det fanns fler människor där och Richard känner igen flera personer.

Jesus började tala: ”I århundraden har människor försökt tolka mitt ord……..

Gå och berätta för mitt folk vad du har sett här”

(I radiointervjun säger Richard att Jesus säger att han återvänder i samband med den största väckelsen världen har sett. Är det vad ordet säger?)

s.125

Richard återvänder till sjukhuset och kände hur hans kropp blev helad.

s.126

Folk förundrades över att Richard levde igen. Han minns hur en doktor sa ”Jag hade dödförklarat honom”. Han berättade vad han hade varit med om, och läkare sa: ”Det här måste vara ett Guds mirakel”.

Än idag vet ingen hur olyckan med bilen gick till.

Denna upplevelse har gjort det lättare för Richard att tjäna, eftersom människor som går till hans gudstjänster förväntar sig mer av Gud.(?) Det har alltid varit mycket folk på hans möten, men hans vittnesbörd verkar ha öppnat upp saker ännu mer.

Efter Richards himmelska upplevelse har han fortsatt få besök av Herren?

Han har fått se blinda få sin syn, döva återfå hörseln, sett lama gå och döda återuppväckas.

s.127

När Richard var fjorton eller femton och tjänade med A.A Allen fick han uppleva när en kvinna återuppväcktes från de döda. (Även han en kontroversiell helandepredikant.)

http://www.deceptioninthechurch.com/quotes.html#Allen

http://en.wikipedia.org/wiki/A._A._Allen

Richard och hans vän Randy Wallace bad för en person som hade brutit benet och han blev helad.

Richard får besök från änglar, fast inte de änglar som följde honom genom himlen.

s.128

Richard skriver att han får vara med om saker som är ovanliga. Varje dag hör han Guds röst på ett tydligt sätt.(?) Varje dag ser han Guds änglar.(?) Och han har sett Jesus flera gånger.(?)

Under väckelsemöten ser han änglar. Han ser även härlighetens moln.(?)

Richard träffar Paul Hegstrom, (detta fick han ju reda på i himlen enligt honom själv) via tv-evangelisten Dr. L.D. Kramer.(?) Han berättade för honom om titlarna på de böcker han såg i hans himmelska bibliotek, och han sa.”Jag håller på att skriva dessa böcker nu!”

s.129

En annan person som Richard fick veta att han skulle träffa var Sid Roth. Richard hade sett mycket om Sid i himlen.(?) Sid sa att när Richard berättade om hans upplevelser i himlen, knockade Guds närvaro honom ur stolen. Det var mäktigt!(?)

(Sid Roth som gjorde radiointervjun med Richard driver en hemsida som heter It´s supernatural. Signs and wonders verkar vara viktigare än sund prövning, utefter det jag har sett där.)

s.130

Richard har fått uppgiften att berätta att Jesus återvänder snart.(?)

Richard pekar på Jesus vad han gjorde på korset.

(Det är faktiskt något positivt med denna bok.)

Epilog.

s.134

Richard fick veta att under Billy Grahams mötesserier deltog miljoner av människor i hans möten i himlen.(?) (Folk i himlen var involverade på något sätt och så fick vi reda på att Billy Graham är en Gudsman.)

s.136

En vän till Richard fick se en starkt stråle lysa på himlen. En ängel kom ut ur strålen. Han höll upp en skriftrulle och sa dessa ord: ” Det finns nio steg till att uppfyllas av Kristus. Du måste bemästra dem.” Andens frukter bl a. Medkänsla, vänlighet osv……..(?)

I Radiointervjun med Sid Roth säger Richard Att Jesus säger till honom att ha skall vara kvar på jorden när Jesus återvänder. Citat: ”Very definately told me that”?

Sid Roth: ” So you would be alive at his return?

R: ”He said that”

Enligt vissa uppgifter på internet, verkar det som Richard Sigmund gick bort i oktober 2010. Har inte fått det verifierat ännu då det finns förvånansvärt lite information att finna om honom. Ev. kan förlaget Whitaker House ha kännedom om detta.

FRÅGA 9: Om det visar sig att Richard Sigmund gick bort i oktober 2010. Vad innebar då hans uttalande här ovanför för trovärdigheten i hans vittnesbörd?

Vidare säger han i radiointervjun att han fick en vision och såg uppryckandet och beskriver denna(?)

Richard berättar att han är jude. Han berättar vidare om ett änglabesök från Mikael. Han var sänd för att slåss för det utvalda folket. Han berättar om tretton? revivals bland judar. Hans senaste änglabesök beskrivs. Han kände igen honom från himlen. Han hade sitt svärd draget. Vår tro sätter dom i action.(?)

FRÅGA 10: Så det är vår tro som får änglarna att agera? Var står det i ordet? Alla dessa änglabesök i bibeln, var de beroende av vissa judars tro?

Richard berättar vidare i radiointervjun att han försvinner i bönen och hamnar i Shekinah Glory.(?) Gud sände honom till Oral Roberts university för att profetera för honom om ett sjukhus som inte borde ha byggts.

Sid Roth frågar om han kan berätta något om framtiden. Detta är vad Richard nämner.

 1. ”Serious outbreak of terrorism”. Nästan som 9/11. Det skall utgå utifrån Mexico och därefter spridas vidare. (Av en ren tillfällighet såg jag en dokumentär häromdagen om USA:s gränsmur/staket som de har byggt vid gränsen till Mexico. Där nämndes statistik på hur många terroristattacker som har skett utifrån Mexico. 0! Det behöver ju inte betyda att det inte kan ske senare…..)
 2. ”Presidential election”. Han vet vem som är nästa president.(?)(2008) (Han ville dock inte nämna denna detalj.) Denne person skall i alla fall vara noga med sina ord.

  Han pratar om att innan Jesu återkomst skall de ha en president som skall vara en person fylld av Guds Ande.(?)

Varför är det viktigt att läsa hans bok enligt honom själv?

För att himlen är en riktig och fridfull plats. Och för att det är viktigt att ta emot Jesus.

(Hans syfte utåt sett verkar vara behjärtansvärt.)

I slutet på intervjun får vi reda på att vi kan få boken för en ”donation” på 14 dollar.

FRÅGA 11: Ok, om du skriver en bok om säg kvantfysik. Men är det rimligt att ta betalt för ett budskap som sägs vara från himlen?

Slutnot: Det som är mest ledsamt är att kristna förlag säljer och gör reklam för böcker som denna. Jag får tyvärr uppfattningen efter att ha läst denna bok och hört radiointervjun att det känns som mytomani. Det går ju inte att bevisa, men som kristen skall du pröva nya uppenbarelser och berättelser utifrån ordet. Och jag tycker inte denna bok håller för denna prövning. Semnos förlag som distribuerar denna bok säger att det är en personlig berättelse och inte skall ses som ett bibelstudium. Läste precis i deras katalog att de har släppt den femte upplagan då det finns en stor efterfrågan på denna bok!? Vet inte riktigt vad jag skall säga? Finns det så många naiva och lättlurade kristna?

Annons

12 tankar på “10. Bokreflektion: Min tid i himlen / Richard Sigmund.

 1. Ja, han nämnde i intervjun med Sid Roth att han skulle vara närvarande vid Jesu återkomst?
  Dessutom nämnde han att Guds tå var lika stor som delstaten Kentucky?
  Semnos förlag borde göra lite bättre research innan de tar in vissa böcker.
  Jag har kontaktat detta förlag (igen) men ännu inte fått något svar.

 2. Tack för en intressant artikel, fast att den var lång. Jag har inget emot att läsa långt. Richard verkar vara en oerhört oseriös men andlig person. Om någon trodde på något av det han skrev är det en tragedi för den personen. Men det kan inte vara möjligt..

  • Det mest otroliga är att Semnos förlag distribuerar och gör reklam för denna bok. Dessutom verkar den ha sålt en del. Det säger tyvärr det mesta om hur naiva eller ofattbart oreflekterande en del kristna är. Det hänger lite ihop med artikel 1 på min blogg som handlar om boken ” Heaven is for real – Todd Burpo ” vilket är ett annat flagrant exempel på svag kristen litteratur. Har kontaktat Semnos förlag med ett par frågor angående boken ” Min tid i himlen” . Har inte fått något svar på det mailet, tyvärr. Vilket kanske inte är förvånande.

 3. Bra att jag inte köpte denna bok. Vilket strunt. Olika klassystem, skolor, TID och salar fulla med arbetare är ett mänskligt, imperfekt påfund. Amerikas osunda besatthet vid att allting skall vara så stort verkar också vara ett genomgående tema i boken. Den himmel han beskriver i boken stämmer inte alls överens med bibeln och ger då sannerligen inte mig en längtan att komma dit.

  Var f.ö. en underhållande bokreflektion med fyndigt placerade frågetecken lite här och var.

 4. Jas, vad ska man säga om detta!?… annat än att det är sorgesamt med sådana här böcker. Har länge känt mig illa berörd över att kristna bokförlag bla Semnos men inte bara de, verkar ha ett sådant intresse för böcker som sägs berätta om folk som varit ”på andra sidan”….Har läst en sådan s.k kristen bok (kommer tyvärr inte ihåg vad den hette). Jag blev bara illa berörd av den. Gick verkligen utöver vad skrivet är! Varför ges så många sådana spekulativa böcker ut av kristna förlag?? Finns inte Andens urskillningsförmåga över lämplig och direkt OLÄMPLIG litteratur?? Tänker på det svar som den rike mannen fick när han plågades i dödsriket (Luk 16). Han ville att Abraham skulle skicka Lasarus till hans bröder för att varna dem, så de inte också skulle komma ”till detta pinorum”. Vad får han till svar? ”De har Mose och profeterna. Dem ska de lyssna till. Lyssnar de inte till Mose och profeterna, kommer de inte heller att bli övertygade ens om någon uppstår från de döda”. Tämligen stark indignation på att Gud menar att vi ska hålla oss till Bibelns undervisning och inte söka det som är därutöver. Hans Helige Ande är sänd för att vara vår Hjälpare och som gör Ordet levande för oss (Joh kapitel 14 och 16

  Mvh/ Birgit

  • Hej Birgit!

   Ja, det undrar jag också. Hur kan en del kristna bokförlag släppa så många spekulativa böcker i denna genre?
   En anledning är att de tyvärr säljer bra, så det finns ekonomiska skäl. En annan är att de menar att det är ett personligt vittnesbörd.
   Fast då anser jag att det bör prövas utifrån ordet och om det är sanningen som sprids. Jag har kontaktat Semnos förlag och frågat dem varför de ger ut sådana här böcker och om de prövar undervisningen? Till svar fick jag att jag kunde få välja en annan bok om jag inte var nöjd? Ingenting om de prövar innehåll osv.
   De kristna förlagen är endast ett symptom på att bibelläsning och reflektion inte prioriteras i dagens kyrkor.

   Läs gärna post nr 1 om boken ” Heaven is for real” om den lille pojken som sägs ha besökt himmelen. Vilken tyvärr blev en bästsäljare?
   Där går jag igenom sida för sida och jämför dess budskap med bibeln och sund urskiljning. För mig är det ett mysterium att en del kristna inte prövar denna boks budskap lite mer. Var välsignad!

   MVH/
   K

 5. Jag har läst många NDU-böcker och fascinerats av det som väntar på andra sidan döden. Många är verkligen läsvärda. Men när jag fick tag i den här boken kände jag ingen entusiasm inombords. Den kändes som ett hopplock från andra böcker med författarens tillrättaläggande av deras vittnesmål med sin egen tolkning av hur han menar att det ska vara. I boken saknas vittnen till olyckan – läkare, sjukhus, polisrapport, släktingar – som skulle kunna styrka att den verkligen skett. Den nämns med endast ett par meningar, som om han inte hade material nog att berätta mer om vad som hände, och den skedde ett trettiotal år tillbaka i tiden räknat från bokens publicering. Efter författarens påstådda uppståndelse ska han ha uppväckt döda, men inte heller någon av dessa ger sitt vittnesmål i boken. Jag skrev därför till originalförlaget (Whitaker House) och efterlyste dessa uppgifter. Efter att jag påmint dem om mitt mejl flera gånger fick jag till slut svaret att man fortfarande hade förtroende för författaren (som nu är död), men inga vittnen gavs. Uppenbarligen kunde man inte få fram några. Detta är minst sagt klen källforskning av ett förlag, som borde ta sanningshalten i sina böcker på allvar. Helvetesskildringen i boken stämmer inte med andra NDU. Det finns andra som också sett helvetet, men då aldrig med en Jesus som går omkring och nekar dem som ropar till honom och vill därifrån. I stället möter man människor som inte vill komma till Jesus, därför att de antingen hatar honom eller skäms så mycket att de inte vill visa upp sina liv i himlen. (Se Joh 3:20 för Jesu förklaring på detta). /Peter Wallgren

  • Även jag kontaktade förlaget, det svenska. Deras svar var inte heller speciellt eftersträvansvärt. Det finns väl inget behov av att kontrollera källor när det handlar om att kränga böcker. Trodde dock att det fanns ett större rätts och sanningspatos hos en del kristna förlag. Men det var kanske naivt att tro detta? Sanningshalten kan nog diskuteras när det gäller andra böcker i denna genre också. Det utesluter dock inte att det finns trovärdiga berättelser men de bör dock underbyggas med substans.

 6. Hej! Vilken omfattande genomgång du har gjort! Tack! En sak tänker jag på som genomgående. Du tänker utifrån ett mänskligt jordiskt perspektiv, vilket är fullt förståeligt. Men som t ex att han visste vem Bach var, i himlen har vi antagligen åtkomst till en helt annan kunskap. Våra sinnen är antagligen öppna på ett annat sätt å vi har en närmare gemenskap med Gud.
  När vi hör vittnesbörd om Gud och himlen tror jag vi behöver tänka ”out of the box”. Sen ska vi pröva allt. När jag läst utdrag ur den här boken så slås jag av hur ljuvlig Gud är. Hur helig han är. Jag blir ännu mer uppmuntrad i att söka honom och lovprisa honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s